Καλώς ήρθατε στην Χάρτινη Παιδική Χαρά. Εδώ όλα μπορούν να συμβούν, σύννεφα που μιλούν και υποκλίνονται καθώς χαιρετούν, μάγισσες που κρατούν μυστική τη συνταγή του μαγικού φίλτρου χαράς, ξεχασιάρες νεράιδες, σπιτάκια και αυτοκινητόδρομοι που ξεπηδάν μέσα από κούτες, κουτιά και τετράδια, γράμματα αλφαβήτας που μιλάν και λένε παράξενες και αστείες ιστορίες, χαρτόνια και χαρτιά που γίνονται ένα σωρό πράγματα.

Ας μην τα πω όλα όμως από τόσο νωρίς.

Θα βρείτε επίσης και εκτυπώσιμη ύλη (επιτραπέζια, κάρτες, κατασκευές κ.α.), που θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε δωρεάν. Η Χάρτινη Παιδική Χαρά θα γεμίσει με όλα τα παραπάνω σιγά- σιγά κι έτσι θα βρίσκετε σχεδόν πάντα και κάτι καινούργιο.

Είστε έτοιμοι για δημιουργικό παιχνίδι; Χρειάζεται να έχετε μαζί σας μια καλή δόση διάθεσης και λίγο περίσσιο χρόνο.

Εγώ κι ο Mr. Cloud θα χαρούμε πολύ να περάσετε όμορφα όσο βρίσκεστε εδώ.

 

 

Σχετικά μ’ εμένα

Είμαι η Ράνια Ηλιάδου. Έχω ασχοληθεί με το σχεδιασμό ενδυμάτων, με τη γραφιστική και με το σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων έχοντας δικό μου εργαστήριο.Ήταν τότε που ήρθε στη ζωή μου ο γιος μου.Πέρα από τη γέννηση του γιου μου, που ήταν ένα μεγάλο δώρο, πήρα ακόμη ένα από τον ίδιο. Να μπορώ να βλέπω τον κόσμο με τα μάτια του και να φτιάχνω ιστορίες και παιχνίδια για να περνάμε όμορφα μαζί, αλλά και για να τον εισάγω στον κόσμο των πρώτων γνώσεων.

Έτσι δημιουργήθηκε αρχικά μέσα μου μια Χάρτινη Παιδική Χαρά. Είδα στην πράξη, παίζοντας κυρίως με το γιο μου, αλλά και με άλλα παιδιά από τις παρεούλες του, πόσο σημαντικό είναι το δημιουργικό παιχνίδι, σχεδόν απαραίτητο, για το κάθε παιδί, γιατί πέρα από την ψυχαγωγία που προσφέρει το κάνει πιο έξυπνο, πιο ευέλικτο και με ανοιχτούς ορίζοντες. Επίσης, αφού στην πράξη έχει δει πως μπορεί να υλοποιήσει μόνο του τόσα πολλά, μαθαίνει να πιστεύει στον εαυτό του, στις δυνάμεις του και να μην βάζει περιορισμούς στη φαντασία του. Επιπλέον ο γονιός και το παιδί με τη δημιουργική απασχόληση βρίσκουν όλο και περισσότερα δίκτυα επικοινωνίας και μοιράζονται ποιοτικό χρόνο μαζί.

Η ιδέα για μία τέτοια ιστοσελίδα γεννήθηκε γιατί μία τέτοια Χάρτινη Παιδική Χαρά ανήκει πρώτα απ’ όλα στα παιδιά, αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Για να μείνω κι εγώ σε αυτόν τον κόσμο, όπου η φαντασία και η δημιουργικότητά μου φοράνε τα καλύτερα τους, ελεύθερες να τρέχουν όπου θέλουν , στον κόσμο αυτόν που γεννιούνται παραμύθια και παιχνίδια.

 

about Mr cloud

 

Mr. Cloud

Ο Mr. Cloud είναι ένα από κείνα τα σύννεφα που θέλουν συνέχεια να γνωρίζουν και να μαθαίνουν τον κόσμο. Έτσι το σκάνε που και που από τον ουρανό. Μια βροχερή μέρα, λοιπόν, που έφτιαχνα για το πάρτυ του γιου μου καπέλα με χαρτόνια κανσόν, από την ανοιχτή μπαλκονόπορτα… ακούω ένα «καλημέρα». Σηκώνω το κεφάλι μου και τι να δω; Ένα σύννεφο με καπέλο, πολύ ευγενικό μάλιστα, αφού με καλημέρισε κάνοντας μια υπόκλιση. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Σύννεφο από κοντά είχα δει τις φορές που ταξίδεψα με αεροπλάνο, μα σύννεφο μέσα στο σπίτι μου που να μιλάει ούτε είχα δει, ούτε φαντάστηκα ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει.

Στο μεταξύ ο Mr. Cloud άρχισε να μιλάει χωρίς σταματημό, ανάλογα με το τι έλεγε και τι ένιωθε, άλλαζε σχήματα… Είχα μαγευτεί!!!!!

«Τι ωραία χρωματιστά χαρτόνια!! Φτιάχνεις καπέλα;; Μπορώ να τα φορέσω; Έχω αδυναμία στα καπέλα. Πριν χρόνια είχα επισκεφθεί ένα καπελάδικο. Αχ!!! Είχε τα πιο όμορφα καπέλα του κόσμου. Αυτά είναι από χαρτί; Κι αν βρέξει όπως σήμερα; Μμμ… Είναι όμως τόσο όμορφα!!! Θα μου μάθεις να φτιάχνω κι εγώ; Είναι δύσκολο;»

«Όχι καθόλου δύσκολο», του είπα. «Κάτσε εδώ δίπλα να σου δείξω».

Και φτάσαμε ως το βράδυ να φτιάχνουμε καπέλα και νεραϊδοραβδάκια. Έτσι δεν άργησε να μου ‘ρθει μια ιδέα. «Θες να φτιάξουμε μαζί μια χάρτινη παιδική χαρά;» Τον ρώτησα.

«Είναι το πιο όμορφο πράγμα που μου έχουν προτείνει», είπε, και ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό μου ένα πλατύ χαμόγελο.

 

Καλή περιήγηση!!